15 Лютого 2021
Новини

Росія фінансувала телеканали 112 Україна, ZIK і NewsOne, - міністр

Росія фінансувала телеканали 112 Україна, ZIK і NewsOne, - міністр

Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що Росія фінансувала телеканали 112 Україна, ZIK і NewsOne принаймні на етапі їх придбання.

Про це він сказав в інтерв'ю Лівому берегу.

«Під час роботи ТСК щодо медведчуківських каналах нам дали можливість ознайомитися з документами. Цікавив якраз факт їх придбання, оскільки там довга і заплутана історія. У мене є підстави говорити про опосередковане фінансування з боку Росії принаймні на етапі придбання цих каналів», — зазначив Ткаченко.
Він підтвердив, що мова йде про фінансування тероризму, однак додав, що немає інформації про постачання вугілля з ОРДЛО.

Міністр розповів, що правоохоронці поки відмовляються надати докази проти каналів, посилаючись на продовження слідства.

За словами Ткаченка, обговорення з приводу цих телеканалів відбувалося в різних форматах і тривало більше двох місяців.

На питання, чи розслідується діяльність телеканалу Наш і його фінансування, Ткаченко відповів, що йому невідомо про будь-яких слідчі дії.

Нагадаємо, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО Про застосування санкцій щодо нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака.

Також на 5 років ввели санкції проти каналів 112 Україна, NewsOne, ZIK — Новий формат, Аріадна ТВ, ТВВибор, Партнер ТВ і Лідер ТВ, телерадіокомпанія 112-ТВ, НОВИНИ 24 ГОДИНИ, Нові комунікації.

У ніч на 3 лютого телеканали 112 Україна, NewsOne і ZIK почали відключати від ефіру різних мереж.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
В тему