14 Серпня 2021
Новини

На Донбасі поранено двох воїнів: найманці РФ вдарили із мінометів

На Донбасі поранено двох воїнів: найманці РФ вдарили із мінометів

На Доньбасі російські окупанти обстріляли із заборонених мінометів та артилерійського озброєння позиції ЗСУ. В результаті двоє військовослужбовців Збройних сил України отримали осколкові поранення.

Відомо, що стан здоров’я одного з поранених захисників України – середньої тяжкості, а іншого задовільний, обоє перебувають у госпіталі. Про це повідомив штаб ООС на Facebook-сторінці.

Зазначається, що впродовж минулої доби російсько-окупаційні війська двічі порушили "тишу" на лінії розмежування.

Зокрема, біля Невельського вони стріляли в бік позицій ЗСУ, використовуючи автоматичні станкові гранатомети й великокаліберні кулемети. Тоді як неподалік від Південного вели вогонь із артилерії 122-мм калібру, а також 120 і 82-мм мінометів.

Українські воїни на дії незаконних збройних формувань РФ застосували вогонь у відповідь. У штабі ООС додали, що на ранок 14 серпня порушень "тиші" не зафіксовано.

Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ українська сторона СЦКК повідомила представників місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

Українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення Операції Об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

За даними офіцера ЗСУ Анатолія Штефана у Telegram, окупанти минулої доби втратили двох осіб:

  • безповоротні ("200") –1 (9 ОСМП 1АК, небойовий, вбитий під час затримання);
  • санітарні ("300") – 1 (3 ОМСБр 1 АК, небойовий, підрив на НВП).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, донбас, обстріли, оос
В тему