10 Серпня 2021
Новини

У Пакистані 8-річного хлопчика посадили до в'язниці за богохульство

У Пакистані 8-річного хлопчика посадили до в'язниці за богохульство

Хлопчик-індус став наймолодшою людиною в країні, яку коли-небудь звинувачували в богохульстві. Сім'я хлопчика ховається.

Багато представників індуїстської громади в районі Рахім Яр Хан покинули домівки після того, як натовп мусульман напав на індуїстський храм після звільнення хлопчика під заставу минулого тижня. У цей район кинули війська, щоб придушити заворушення. В суботу 20 осіб заарештували у зв'язку з нападом на храм.

Про це пише The Guardian.

Хлопчика звинувачують в тому, що в минулому місяці він навмисне помочився на килим в бібліотеці медресе, де зберігалися релігійні книги. Звинувачення у богохульстві можуть спричинити за собою смертну кару.

«Хлопчик навіть не підозрює про такі проблеми як богохульство. Він до цих пір не розуміє, в чому його злочин і чому його тримали у в'язниці тиждень. Ми покинули магазини, будинки і втекли. Вся громада налякана, і ми побоюємося реакції. Не хочемо повертатися в цю область. Не бачимо, що будуть зроблені дії проти винних або для захисту проживаючих тут меншин », - сказав член сім'ї хлопчика.

Звинувачення в богохульстві, висунуті проти дитини, шокували експертів з прав людини. Вони вважають це безпрецедентним. Нікому настільки молодому ніколи не пред'являли звинувачення в богохульстві в Пакистані.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тюрма, діти, пакистан
В тему