9 Серпня 2021
Новини

Вибух на Позняках: завершили досудове розслідування

Вибух на Позняках: завершили досудове розслідування
Правоохоронці завершили досудове розслідування у справі про вибух в житловому будинку на Позняках.

Про це інформують в прокуратурі Києва.

Згідно з матеріалами досудового розслідування, вибух газу, який спричинив обвал багатоповерхівки та загибель п’ятьох людей, стався через те, що працівники АТ «Київгаз» порушували вимоги низки нормативно-правових актів.

Зокрема, йдеться про порушення «Правил безпеки систем газопостачання», «Кодексу газорозподільних систем» та інших, у частині встановлення технологічної перемички (байпасу) у внутрішньобудинковий газопровід замість знятого лічильника газу.

Крім того, у прокуратурі зазначають, що через втрату житла мешканцям багатоповерхівки було завдано матеріальної шкоди на загальну суму понад 53 мільйони гривень. Це підтвердили й висновки експертиз.

У справі є 5 підозрюваних:

  • перший заступник голови правління АТ «Київгаз»,
  • троє головних інженерів Управлінь експлуатації газового господарства,
  • начальник служби охорони праці.

Правоохоронці кваліфікували їхні дії за ч. 2 ст. 272 КК України, тобто порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою на підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримуватись, що спричинило загибель людей.

Цим посадовцям оголосили про завершення слідства та відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення. Після цього обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, вибух
В тему