9 Серпня 2021
Новини

Протасевича допитали бойовики «ЛНР»

Протасевича допитали бойовики «ЛНР»

Олександр Лукашенко повідомив, що бойовики «ЛНР» засновника білоруського Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича, коли приїжджали до Білорусі.

Про це самопроголошений президент Білорусі розповів на пресконференції 9 серпня, - пише УП.

"Ось візьміть Протасевича – ну який він стрілок (раніше так звана "генеральна прокуратура ЛНР" повідомила про "порушення справи" проти затриманого в Білорусі Романа Протасевича щодо нібито ого участі в бойових діях у складі "Азова" на Донбасі – ред.), ну ви ж бачите – якби він стріляв, то вони ж на Донбасі...

Вони ж приїхали сюди його допитати. Я сказав: "Так, нехай приїжджають. Якщо є питання, нехай задають, але в Білорусі". Приїхали, допитали, пояснював все. Вони залишилися задоволеними цією розмовою", - сказав Лукашенко.

За словами Лукашенка, в Україні нібито "створюються табори і ведеться підготовка бойовиків", перш за все з числа "наших людей" (білорусів – ред.), і ці хлопці "сопливі" приїжджають в Україну і нібито потрапляють у такі "загони".

Потім нібито "ЦРУшники кидали цих хлопців на донбаську лінію", давали "кулемет-автомат" і пропонували фотографуватися. А ті нібито фотографувалися і викладали в мережу.

За словами Лукашенка, а потім виходить так, як було з Протасевичем, якого звинуватили в тому, що він "бойовик, воював на Донбасі", а насправді він не воював.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, лнр
В тему