7 Серпня 2021
Новини

На «Бандерштаті» говорили про книгу Степана Бандери

На «Бандерштаті» говорили про книгу Степана Бандери

Поблизу Луцька у селі Рованці на фестивалі українського духу «Бандерштат» відбулася презентація книги Степана Бандери «Перспективи Української Революції».

7 серпня про книжку розповідали директор недержавного аналітичного центру «Українські студії стратегічних досліджень» Юрій Сиротюк та засновник видавництва «Наш формат» Владислав Кириченко.

«Чому актуальний Бандера? Тому що ми живемо у той самий час, у тих самих історичних обставинах, я так думаю. Ми живемо в умовах незавершеної Столітньої національної революції, жодна європейська країна не постала інакше, як в результаті національних революцій та національно-визвольних воєн», - зазначив Юрій Сиротюк.

Він додав, що нині поки українці не здійснять класичний національний проект, «в парламенті сидітимуть хороші українці й негідники, але це буде український парламент, до того часу наша революція триватиме. Поки українці не стануть панами на своїй землі. Поки влада, власність і ментальні цінності не будуть панувати на цій землі».

«Бандера найкращий теоретик і практик української революції в ХХ столітті, був причетний до створення й керівництва найкрутішої революційної організації ОУН, вів війну в найважчих ситуаціях. Але знаєте, яка найцікавіша річ? Тут проходить фестиваль «Бандерштат», а хто з вас читав Бандеру? Отож, менше 10% людей, які прийшли на націоналістичний фестиваль. Але про нього дискутують всі, кожен має свою думку.

Дякую, що видали цю книжку. Хочу, аби далі ми дискутували про зміст і текст. Бандера передбачив російсько-українську війну, передбачив її початок і протікання, її гібридний характер, події на Донбасі. Якби українська еліта хоч трішки прочитала Бандеру, то тоді ми вирішили б багато питань», - додав Сиротюк.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, бандерштат, фестиваль
В тему