31 Липня 2021
Новини

Бюджет Луцької територіальної громади перевиконано на 57 мільйонів гривень, – на що спрямують гроші

Бюджет Луцької територіальної громади перевиконано на 57 мільйонів гривень, – на що спрямують гроші

У Луцьку завершилась 15-та сесія міської ради. Так, міський голова Ігор Поліщук звернув увагу депутатів на те, що бюджет Луцької міської територіальної громади перевиконано на 57 мільйонів гривень.

Із цього перевиконання бюджету витрачається вісім мільйонів гривень на оплату енергоносіїв.

“Це відбувається внаслідок того, що ми спостерігаємо постійне неадекватне зростання ціни на газ та електроенергію.

Сьогодні ці кошти ми могли спрямувати на вирішення нагальних потреб нашої територіальної громади. Враховуючи те, що сьогодні у нас відбуваються заходи з термомодернізації в дев'яти дитячих садочках, школі№10 та у гімназії №4, що значно знижує енергоспоживання, ми все одно виділяємо кошти на оплату енергоносіїв. Якщо у нас уже здійснена термомодернізація 40-а бюджетних будівель у рамках Програми НЕФКО-3, то ви уявіть яка ситуація в інших містах України? На державному рівні розглядаються й інші варіанти, а саме — перекласти це навантаження на населення і змінити ціну газу з 7400 на іншу. Ситуація, насправді, критична, адже люди просто перестануть платити за тепло і це може призвести до зупинки системи теплопостачання, та опалювального сезону, навіть посеред зими.

Тривожна ситуація й для комунальних закладів, адже вартість газу, очевидно, буде становити 18 тисяч гривень, без врахування доставки. Це означає, що сума коштів, яку нам необхідно додати у разі таких змін, буде просто непосильною для нашого бюджету”, - наголосив Ігор Поліщук.

Тож міський голова дав доручення департаменту економічної політики підготувати звернення до керівництва держави щодо неспроможності громад оплачувати такі рахунки.

Крім цього, врахувавши перевиконання бюджету, депутати під час пленарного засідання розподілили кошти, підтримавши усі рекомендації бюджетної комісії.

Зокрема, 5 млн грн спрямували на закупівлю комп’ютерного томографа для міського медичного об’єднання, 1 млн грн направили на будівництво нового спортивного майданчика в селі Жидичин, 740 тис грн передбачили на ремонт приміщення тиру в школі №19, 1 млн грн спрямували на ремонт покрівлі садочка №47.

Виділили кошти  й на ремонт системи вентиляції в спортивному залі школи №24, на придбання музичних інструментів для клубу у селі Озерце, капітальний ремонт фасаду гімназії №4, реконструкцію мереж зовнішнього освітлення, поїздку ансамблю “Волиняночка” до Грузії та на реалізацію проєкту "Урбан-парк "Молодіжний".

На ремонт ліфтового господарства у Луцьку додатково направили 3 мільйони гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, луцька міська рада, ігор поліщук, бюджет
В тему