31 Липня 2021
Новини

Скільки коштує гектар землі в Україні, – міністр агрополітики

Скільки коштує гектар землі в Україні, – міністр агрополітики

Середня вартість гектара землі в Україні становить 40 тисяч гривень. Про це заявив міністр аграрної політики Роман Лещенко. Зокрема, за 30 днів від старту ринку землі уклали 2901 угоду.

"Тобто, за перший місяць ринку землі середня ціна за український гектар складає 40 тисяч гривень. Наразі найбільше землі придбали у Полтавській, Тернопільській та Кіровоградській областях. Але географія продажів – по всій країні", – зазначив Лещенко. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

За 30 днів роботи ринку загальна площа проданих ділянок, щодо яких зареєстровано правочини, склала 5324 га. Сума угод досягла 210 млн гривень.

За словами Лещенка, дедалі більше нотаріусів освоюють всі інструменти, необхідні для реєстрації угод, і дедалі більше аграріїв пересвідчуються у дієвості ринку.

"Час популізму на темі землі минув. Дуже скоро громадяни дізнаються, хто начебто боровся за права народу, а насправді паразитував на тіньовому ринку землі . Прозорість ринку й доступність даних для всіх лише підвищать його ефективність. 40 тисяч гривень за гектар – це наша стартова лінія! Ми з вами перейшли на новий етап ставлення до землі! Земля – це захищена, вільна власність, вартість якої зростає", – резюмував міністр.

Нагадаємо, що в Україні з 1 липня втратив силу мораторій на продаж землі сільгосппризначення, а отже її дозволять купувати й продавати. Поки що купувати ділянки зможуть лише фізичні особи – громадяни України. Максимальний розмір земельної ділянки – 100 га на людину.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, ринок землі, земля, економіка
В тему