30 Липня 2021
Новини

Розповіли про обмеження, які будуть діяти під час осіннього локдауну

Розповіли про обмеження, які будуть діяти під час осіннього локдауну

В Україні можуть знову ввести жорсткий карантин (локдаун), якщо станеться спалах захворювання на COVID-19 і в регіонах буде перевищено показник за одним із критеріїв епідеміологічної ситуації. Однак все залежатиме від темпу вакцинації в країні.

Про це для «Української правди» розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Він зазначив, що досвід багатьох країн показав, що за належного рівня вакцинації можна і зовсім скасувати карантин. Також щеплення від коронавірусу допомагають знизити кількість смертей і навіть подолати хворобу.

«Зараз ми використовуємо адаптивний карантин, що працює за фіксованими показниками. У нас є загальна умова: якщо у двох або більше регіонах протягом певного часу перевищено 2 або більше показників, то Україна буде переходити на наступний епідрівень», – пояснив медик.

Кузін додав, що все залежатиме, як швидко буде проходити вакцинація і яка кількість заражень фіксуватиметься по країні. Водночас він підкреслив, що поки в Україні немає ознак спалаху захворюваності на COVID-19.

Головний санітарний лікар сказав, що в Україні для введення адаптивного карантину будуть застосовувати механізм, який діє в країні з листопада 2020 року.

«За підсумками кількох минулих днів ми бачимо, що більшість регіонів перебуває на рівні плато. Загрозливу тенденцію зараз показує Київ, Харківська та Луганська області – там ми маємо посилити систему виявлення та ізоляції контактних осіб і переконатись, що на рівні ОТГ застосовують адекватні протиепідемічні заходи», – резюмував Кузін.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, щеплення, Україна
В тему