30 Липня 2021
Новини

Екскардинала Ватикану вперше звинуватили у зґвалтуванні підлітка

Екскардинала Ватикану вперше звинуватили у зґвалтуванні підлітка

МакКаррік нібито зґвалтував підлітка під час весільного прийому, після чого закликав помолитися.

У США колишнього кардинала Теодора МакКарріка, позбавленого сану через сексуальне насильство, звинуватили у зґвалтуванні підлітка під час весільного прийому в Массачусетсі в 1974 році.

Про це із посиланням на The Boston Globe повідомляє The Associated Press.

Зазначається, що МакКаррік став першим кардиналом у США, якому коли-небудь пред'являли кримінальне обвинувачення в сексуальному злочині проти неповнолітнього.

Згідно з документами, поданими в середу, 28 липня, до Окружного суду Дедгема, штат Массачусетс, щодо МакКарріка висувають три звинувачення в непристойному нападі і нанесенні побоїв людині старше 14 років.

Позивач стверджує, що насильство почалося, коли він був маленьким хлопчиком. Він розповів, що МакКаррік був близьким з його родиною, для якої проводив весільні меси, хрещення і похорони.

Чоловік вказав, що під час весільного прийому його брата в коледжі Уеллслі в червні 1974 року, коли постраждалому було 16 років, МакКаррік висловив бажання поговорити з хлопцем наодинці нібито через скарги батька на те, що син "бешкетує і не ходить до церкви".

За словами позивача, МакКаррік зґвалтував його у гардеробній, після чого попросив прочитати "Отче наш" і "Радуйся, Маріє".

Пізніше, стверджує він, екскардинал неодноразово вчиняв щодо нього сексуальне насильство. Напади нібито тривали впродовж багатьох років, зокрема коли потерпілий подорослішав.

91-річний МакКаррік, який зараз живе в Міссурі, має з'явитися в Массачусетсі 3 вересня для пред'явлення йому звинувачення.

Нагадаємо, що Ватикан позбавив духовного сану колишнього архієпископа Вашингтонського, кардинала Теодора Маккарріка у 2019 році.

Це сталося після того, як американські церковні високопосадовці підтвердили обґрунтованість інформації про те, що 50 років тому Маккаррік вдався до сексуального насильства щодо підлітка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: секс-скандал, згвалтування, діти
В тему