23 Липня 2021
Новини

В Україну хотіли ввезти героїну на понад 1 млрд грн

В Україну хотіли ввезти героїну на понад 1 млрд грн

З Ірану в Україну прямувала велика партія героїну - понад 368 кілограм. На чорному ринку це коштує понад 1 млрд. гривень.

Про це повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

Отож, затримали двох братів - громадян Туреччини, які курували канал поставок героїну до України та були членами транснаціонального злочинного угруповання, що займається контрабандою героїну з Ірану через територію Вірменії, Грузії до України.

Наркотики вони збували в Україні, в тому числі на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим. Також наркотики перевозили дрібними партіями до країн Євросоюзу.

За словами Венедіктової, для відволікання уваги та перевірки пильності правоохоронців та митників, організатори здійснювали навіть "перевірочні" рейси без нелегального товару, щоб цим же шляхом спрямовувати вже наркотики.

Правоохоронці проконтролювали поставку з Ірану до України вантажного автомобіля на склад у Києві. В причепі авто в спеціально обладнаних муляжах пустотілої цегли виявили наркотичний засіб. В ході обшуку вилучили 1159 брикетів з героїном.

Організаторів каналу контрабанди затримали неподалік складу. В ході проведення огляду, у двох валізах у них було виявлено та вилучено 5 брикетів з 1550 грамами героїну.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, іран, наркоторговці, наркотики, кримінал
В тему