19 Липня 2021
Новини

Волинську та Рівненську області об‘єднав історико-культурний екомаршрут

Волинську та Рівненську області об‘єднав історико-культурний екомаршрут

Клевань, Білів та Пересопниця першими приймали туристів, які приїхали на відкриття історико-культурного екомаршруту «Волинський спадок». 

Туристичний шлях простягається на відстань 150 кілометрів. Поєднує 40 об’єктів історико-культурного та природно-заповідного фонду. Це надбання – Великої Волині: сучасних Волинської та Рівненської областей, - інформують організатори.

Кожен відрізок позначений туристичною маркою, що відповідає міжнародним стандартам. Допомагають слідувати шляхом вказівники. А у історичних містечках встановлені інформаційні стенди з qr-кодами сайту, де можна завантажити карту.

18 липня у презентації маршруту взяло участь близько півсотні учасників. На туристів чекала екскурсія визначними місцями: костел Благовіщення, озеро Безодня, Клеванський замок, Білівське городище та музейний комплекс Пересопниця. 

«Ми вирішили привернути увагу до Великої Волині, історії, спільного надбання. Це самобутня територія волинян, що формували традицію, культуру. І ми маємо надалі продовжувати та не забувати наш великий спадок. Сподіваюся, що цей маршрут буде цікавий для відвідування людям з усієї України»,  – відзначив керівник проекту Павло Данильчук.

Очільниця «Волинської фундації» Анна Данильчук наголосила, що було цікаво та корисно працювати над маршрутом, адже відкрили для себе чимало нових фактів.

«Якщо ви зайдете на наш сайт –  будете знати: яке містечко постачало кликунів у Луцький замок чи, наприклад, побачите ексклюзивні фотографії князів», - підкреслила вона.

Прем’єра проекту відбулася у кожному містечку за участі представників місцевих громад. Завітала заступниця начальника управління культури та туризму Рівненської ОДА Ярослава Гаврилова. Виступив із вітальним словом заступник Клеванського селищного голови Віталій Ваколюк. Великою делегацією долучилися до відкриття представники Зорянської громади. Зустрічали та проводила екскурсію у Музеї Пересопницького Євангеліє Лариса Парфенюк.

На черзі відкриття маршруту відбудеться 21 липня в Олиці-Залісоче та 25 липня заплановано у Цумані-Цуманській пущі-Деражному. Запрошуємо!

***

Історико-культурний екомаршрут «Волинський спадок» реалізує ГО Волинська Фундація у партнерстві з Українська Природоохоронна Група - UNCG , як проект, що був підтриманий в рамках конкурсної програми «Культура+» Український культурний фонд.

Маршрут має протяжність близько 150 кілометрів. Пролягає суміжними громадами Волинської та Рівненської областей: Цумань, Олика, Деражне, Клевань, Білів, Пересопниця.

«Волинський спадок»

Фото: Роман Невестенко-Домбровський

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, рівне, історія, туризм
В тему