19 Липня 2021
Новини

Англія зняла майже всі карантинні обмеження

Англія зняла майже всі карантинні обмеження

З півночі 19 липня в Англії зняті практично всі карантинні обмеження, які були запроваджені у рамках боротьби з коронавірусом.

Як повідомляє DW, тепер в Англії більше не потрібно дотримуватися соціальної дистанції у закритих приміщеннях.

Також скасована рекомендація працювати дистанційно.

Скасовано обмеження на максимальну кількість відвідувачів різноманітних розважальних закладів. А необхідність носити захисні маски збережеться лише в громадському транспорті Лондона.

Залишилася в силі вимога піти на карантин при виявленні захворювання серед осіб, з якими у людини були безпосередні контакти.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон виступив на захист зняття обмежень. При цьому він закликав співвітчизників залишатися розсудливими і зробити щеплення від COVID-19.

Рішення британської влади викликало невдоволення опозиції. Експерт Лейбористської партії з питань охорони здоров'я Джонатан Ешворт назвав позицію офіційного Лондона "безрозсудною". Особливо гостро лейбористи критикують скасування масочного режиму.

У той же час вчені стурбовані динамікою поширення числа заражень в країні. В останні дні в Британії фіксують близько 50 тисяч випадків зараження за добу. Більше реєструють лише в Індонезії та США.

Професор Імперського коледжу Лондона Ніл Фергюсон вважає, що якщо поширення штаму Дельта вийде з-під контролю, країна може зіткнутися зі ста тисячами заражень на добу і необхідністю щодня госпіталізувати по 2000 осіб.

Уельс і Шотландія має право встановлювати власну політику в галузі охорони здоров'я. Їх уряди вже заявили, що залишать в силі низку обмежень, включаючи масковий режим.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, карантин, великобританія
В тему