19 Липня 2021
Новини

Іспит на рівень володіння державною мовою стартує вже сьогодні

Іспит на рівень володіння державною мовою стартує вже сьогодні

Сьогодні розпочинається перша сесія іспиту на рівень володіння державною мовою.

Про це розповіла голова Національної комісії зі стандартів державної мови Орися Демська в ефірі одного з українських телеканалів.

“З понеділка, 19 липня 2021 року з 9:00 ми відкриваємо першу іспитову сесію. Перші два тижні, до 1 серпня у нас кожного дня, три рази буде проходити іспит” — розповіла Демська.

Вона додала, що у разі не складання іспиту, особа може перескласти його через 4 місяці. Вона має безліч спроб, але повинна робити їх не частіше ніж раз на чотири місяці.

16 липня стартувала реєстрація на іспит із володіння державною мовою.

Так, з 16 липня 2021 року для вступу на державну службу необхідно подавати ще один документ — сертифікат про рівень володіння державною мовою. Отримати сертифікат можна за результатами спеціального іспиту. Відповідальною за процес іспитування є Національна комісія зі стандартів державної мови. Так визначає Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

Нагадаємо, Національна комісія зі стандартів державної мови оприлюднила зразок іспитової роботи, яка необхідна для осіб для вступу на державну службу. 16 липня 2021 року, почали діяти нововведення норм Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, які забезпечать збільшення присутності державної мови в публічному просторі та зміцнять її статус як державної.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: українська мова, Україна, вчителі
В тему