17 Липня 2021
Новини

Кордони під час пандемії: Данія знімає обмеження на в'їзд для українців

Кордони під час пандемії: Данія знімає обмеження на в'їзд для українців

Данія з другої половини доби 17 липня знімить введені раніше для громадян України обмеження на в'їзд в рамках протидії поширенню коронавірусу.

Про це написав у Twitter очільник МЗС Дмитро Кулеба.

“Данія відкривається для всіх типів подорожей українців вже завтра, 17 липня, з 16:00. Безвіз як у старі-добрі часи”, — написав Кулеба.

Так, громадяни України матимуть подати лише дійсний негативний ПЦР тест, який має бути зроблено не більше ніж за 72 годин до прибуття в країну, або тест на антиген за 48 годин.

По прибутті в Данію також необхідно здати тест. Якщо ви подорожуєте літаком, то здаєте тест безкоштовно одразу в аеропорту, йдеться у повідомленні МЗС.

“Країна за країною відновлюємо дію безвізу з ЄС”, — резюмував міністр.

Нагадаємо, 1 липня стало відомо, що Комітет постійних представників ЄС не вніс Україну до переліку країн, з яких наразі дозволений вільний в’їзд на територію Європейського Союзу через те, що у період проведення комітетом оцінки епідеміологічної ситуації в Україні не відповідає необхідним критеріям.

Втім, вже 15 липня Європейський Союз офіційно схвалив дозвіл на в’їзд українських громадян у межах політики поступового скасування COVID-обмежень на поїздки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус
В тему