16 Липня 2021
Новини

У Києві поки заборонити зносити «Квіти України»

У Києві поки заборонити зносити «Квіти України»

На час судового процесу щодо порушення немайнових авторських прав архітектора демонтаж будівлі "Квіти України" заборонили.

Про це інформують в юридичній компанії "Axon Partners".

Суд 15 липня задовольнив заяву юристів "Axon Partners" про забезпечення позову і заборонив демонтаж будівлі.

Компанія готує позов про захист прав архітектора, але оскільки 12 липня власник почав руйнувати будівлю, юристи попросили Шевченківський райсуд заборонити власнику демонтаж будівлі на час судового процесу – і в четвер суд задовольнив. 

За даними поліції, у вівторок Шевченківський суд наклав арешт на будівлю у кримінальній справі, а Мінкульт вніс припис про заборону будівельних робіт.

"Наша ж заява до суду стосується інших підстав і ніяк не перетинається із переліченими заборонами. Навалилися з кількох боків, так би мовити", – уточнили в "Axon Partners".

Юристи планують протягом найближчих днів подати позов і вимагати збереження первісного архітектурного проєкту та дотримання прав архітектора Левчука. 

Крім цього, вони проситимуть виплатити компенсації за зруйновану будівлю.

"Це не швидкий процес. Але поки суд розглядатиме справу, "Квіти України" будуть у відносній безпеці, бо діятиме заборона на здійснення реконструкції", – вважають в "Axon Partners".

У середині 80-х у Києві по вулиці Січових Стрільців 49 з’явився магазин-оранжерея "Квіти України". Автором проєкту будівлі магазину є архітектор Левчук Микола Антонович. Він є також автором внутрішніх елементів декору будівлі "Квіти України", зокрема, оригінальних світильників та дизайну облицювання стін.

Зараз власником будівлі є ПрАТ "Квіти України" і власник запланував реконструкцію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, будинок, архітектура, історія, суд
В тему

Останні матеріали