16 Липня 2021
Новини

Тупицький отримав нову підозру: що відомо

Тупицький отримав нову підозру: що відомо
Очільнику КСУ Олександру Тупицькому повідомили про підозру через незаконне використання електронного ключа для підпису документів.

Про це інформують в Офісі генпрокурора. Також тут зазначають, що Тупицький змовився з головним бухгалтером Конституційного Суду.

Вони втрутитися в роботу автоматизованої системи дистанційного обслуговування клієнтів Державної казначейської служби під час підписання електронних бухгалтерських документів. Через це спотворилась інформація про дійсного підписувача документів.

За даними слідства, Тупицький після відсторонення від посади через повідомлення про підозру у грудні 2020 передав електронний носій із власним електронним ключем та паролем до нього головному бухгалтеру. Він дав вказівку використовувати ключ від його імені для підписання платіжних та інших документів.

У прокуратурі вважають, що замість Тупицького підписували документи навіть коли він був за кордоном.

Загалом бухгалтер у такий спосіб підписав понад 200 електронних платіжних доручень, електронних документів із бюджетних зобов'язань тощо.

Підозру оголосили за ч. 2 ст. 361 ККУ (втручання в роботу автоматизованих систем за попередньою змовою). Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до шести років із позбавленням права обіймати певні посади до трьох років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: конституційний суд
В тему

Останні матеріали