15 Липня 2021
Новини

Тупицького викликають в Офіс генпрокурора для вручення нової підозри

Тупицького викликають в Офіс генпрокурора для вручення нової підозри

Генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повістку до ОГП екс-главі КСУ Олександру Тупицькому на п'ятницю, 16 липня, для вручення повідомлення про нову підозру в кримінальному провадженні, повідомив адвокат Ростислав Кравець.

"О 21:55 доставили повістку з порушенням норм КПК. На завтра викликають для вручення нової підозри. Самої підозри, щоправда, ще немає, але до ранку планують написати", - написав Кравець на своїй сторінці в Facebook у ніч на четвер.

Адвокат зазначив, що заявником у справі 27 жовтня 2020 є нардеп партії "Голос" Ярослав Юрчишин.

"Ось так будують "незалежну" гілку влади, щоб напевно ніхто не плекав ілюзій", - резюмував Кравець.

Як повідомлялося, 30 жовтня 2020 проти суддів Конституційного суду, які винесли рішення про визнання неконституційними низки положень антикорупційного законодавства 27 жовтня, було розпочато кримінальне провадження.

Зазначалося, що заяву про правопорушення, за яким було відкрито провадження, подав народний депутат з фракції "Голос", перший заступник голови комітету з питань антикорупційної політики Юрчишин.

"Це можливість цілком законно, не політично, довести, чи була змова з метою захоплення влади, або спростувати це. Якщо це буде доведено, то потрібно усунути від суддівства зрадників і законним способом наповнити суди тими людьми, які будуть дійсно відстоювати Основний закон", - заявив Юрчишин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: конституційний суд, прокуратура
В тему

Останні матеріали