5 Лютого 2019
Новини

Офіційно: Генпрокуратура звинуватила Медведчука в державній зраді

Офіційно: Генпрокуратура звинуватила Медведчука в державній зраді

Генпрокуратура відкрила справу проти Путінського кума.

ГПУ підозрює голову організації «Український вибір – право народу» і главу політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука в державній зраді і сепаратизмі. Про це повідомила прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган, пише Etcetera.

Справу відкрили за зверненням народного депутата Андрія Тетерука після того, як Медведчук зробив гучну заяву на партійному з’їзді 29 січня, заявивши про необхідність утворення так званого «автономного регіону Донбасу» з власним парламентом і урядом, а також про закріплення такого статусу в Конституції України. Його план-концепція передбачає створення на Донбасі автономного регіону «Донбас» у складі України. Він вважає, що таких домовленостей про статус Донбасу можливо досягти в чотирикутнику Київ–Донецьк–Луганськ–Москва.

За словами Сарган, у діях Медведчука прокуратура побачила ознаки злочинів, передбачених частиною 1 статті 110 КК України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і частиною 1 статті 111 КК України (Державна зрада).

Читайте також:

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему