13 Липня 2021
Новини

Аваков подав у відставку

Аваков подав у відставку

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав заяву про відставку.

Про це повідомляють джерела hromadske.

Арсен Аваков, вірменин за національністю, закінчив у 1988 році закінчив Харківський політехнічний інститут за спеціальністю автоматизовані системи управління, інженер-системотехнік.

Після вишу він деякий час працював інженером, а вже у 1990 році заснував одне з перших в Україні акціонерних товариств – АТ «Інвестор», де обіймав посаду президента.

Згодом «Інвестор» став найбільшим фінансово-промисловим холдингом в Харківському регіоні. Його основні комерційні інтереси були зосереджені на фінансах, газовидобутку, виробництві тепла й електроенергії, виробництві та переробці сільгосппродукції, продуктів харчування, дистрибуції, будівництві, медійному бізнесі тощо. 

У 2002 році Арсена Авакова обрали членом виконавчого комітету Харківської міської ради. Під час президентської виборчої кампанії в Україні 2004 року Аваков був заступником керівника Харківського регіонального штабу кандидата в президенти Віктора  Ющенка.

У березні 2005 року його обрали до Ради партії Народний союз «Наша Україна». Того ж року він склав з себе повноваження президента АТ «Інвестор».

Вже у лютому 2005 року Авакова призначили на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації. У 2010 році він подав у відставку та вступив до партії «Батьківщина».

Так, Аваков був депутатом Харківської обласної ради V і VI скликань.

 З вересня 2011 по грудень 2012 року він перебував в «політичній еміграції» в Італії.

28 жовтня 2012 року на парламентських виборах Арсен Аваков був обраний народним депутатом України VII скликання по багатомандатному виборчому округу.

27 лютого 2014 року призначений Міністром внутрішніх справ України в складі Кабінету Міністрів, очолюваному Арсенієм Яценюком. 13 березня 2014 року подав до профільного комітету Верховної Ради України заяву про складання депутатських повноважень.

26 серпня 2014 року Арсен Аваков вийшов зі складу політради партії «Батьківщина» і заявив про участь в створенні нової політичної партії «Народний Фронт», згодом увійшов до складу її керівних органів.

Того ж року на дострокових парламентських виборах Авакова обрали народним депутатом України від партії «Народний Фронт» під номером 6.

 2 грудня 2014 року він був повторно затверджений Верховною Радою України на посаді Міністра внутрішніх справ України в Кабінеті Міністрів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: арсен аваков, мвс
В тему