11 Липня 2021
Новини

Кава з неадекватами: як завдяки соцмережі зібрали близько 50 тис грн для діток з ДЦП

Кава з неадекватами: як завдяки соцмережі зібрали близько 50 тис грн для діток з ДЦП

30 тисяч гривень для діток з ДЦП зібрати допомогла… кава з неадекватами!

Зазначають, що загалом для дітей вдалося зібрали близько 50 тис грн.

Для багатьох із нас соціальні мережі – то лише розваги й балачки. Так до недавнього часу здавалося й лучанину Ігореві Шевчуку. Тож коли чотири роки тому чоловік створив Фейсбук-спільноту «Луцьк неадекватний», призначалася вона виключно для відпочинку.

Тобто, за посередництва Інтернету учасники групи могли вільно жартувати, спілкуватися без політики, релігії та реклами. Гумор тут не переходить на особистості чи образи, а чіткі правила не обмежують вільних кордонів.

Втім, сталося так, що захворів один із учасників спільноти. Терміново була потрібна операція, яка вартувало чималі кошти. І тут стала в нагоді та сама група «для гумору та спілкування». Оскільки багато її учасників (а загалом їх 4700 осіб!) знають одне одного в реальному житті, то люди не сумнівалися: інформація правдива і треба помагати.

Буквально за добу «Луцьк неадекватний» зібрав 12 тисяч гривень на операцію.

«І тоді я зрозумів, - каже Ігор Шевчук, - що це ж класно – не просто спілкуватися, не лише разом відпочивати, а й дружно робити якісь корисні справи!».

«Ось так ми дізналися про громадську організацію «Сильні діти», до якої входять батьки і діти з ДЦП. Далі зайшла мова про іпоцентр у селі Вишнів, що діє поблизу Луцька (саме туди батьки возять таких діток для занять кінним спортом). Актив нашої фейсбук-спільноти вирішив взяти шефство над цією громадською організацією, – продовжує Ігор Шевчук. – У квітні 2021-го ми вперше відвідали іпоцентр. На прохання інструктора з іпотерапії ГО «Сильні діти» Володимира Маруняка, ми облаштували територію: розбили клумбу, висадили квіти, туями обгородили дитячий майданчик, встановили та пофарбували загорожу. Причому всі кошти, а це близько п’яти тисяч гривень, зібрали поміж учасниками активістів «Луцька неадекватного». Коли люди побачили результати своєї спільноти роботи, вирішили облаштувати ще й дитячий майданчик для «Сильних дітей», - зазначає Ігор Шевчук.

Порахували, що на це треба тисяч 30 гривень і оголосили аукціон «Кава з неадекватом». Суть його в тому, що лот – це реальна людина з уже згаданої інтернет-спільноти, яка йде на каву з тим, хто за цю зустріч заплатить найбільше грошей.

«Зізнатися, ми навіть не очікували, скільки відгукнеться охочих узяти участь у цьому благодійному аукціоні, – каже Ігор Шевчук. – Але ось так – в жартівливо-ігровій формі – вдалося зібрати необхідну суму, облаштували біля іпоцентру дитячий майданчик із гойдалками, лавкою, пісочницею. Ще одну лавку й диванчик ми придбали в переодягальню.

А 11 липня не просто відкрили об’єкт – улаштували діткам свято: з музикою, розвагами, бульбашковим шоу, аніматорами та персональним подарунком для кожного маленького учасника. У цих добрих справах, зауважили під час святкового дійства учасники «Луцька неадекватного», – жодної політики, жодного спонсора, жодного піару! Ми просто захотіли показати всім: гуртуйтеся, люди, довкола хороших справ – і світ стане добрішим! Щоб бути справжнім Неадекватом, потрібно бути надзвичайно адекватною людиною», - розповів Ігор Шевчук.

«Луцьк неадекватний»

Текст: Оксана Бубенщикова

Фото Ігоря Шевчука

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: гроші, допомога, луцьк, Волинь
В тему

Останні матеріали