6 Липня 2021
Новини

Свято Івана Купала: що заборонено робити в цей особливий день

Свято Івана Купала: що заборонено робити в цей особливий день

У 2021 році містичне свято Івана Купала святкують в ніч вівторка на середу, з 6 липня на 7 липня. Ще наші предки вірили, що день Івана Купала наділений магічною енергетикою, тож у нього треба притримуватись деяких правил й зважати на застороги, аби провести Івана Купала вдало.

Свято Івана Купала є своєрідним синтезом язичницької і християнської культур. Цей день відомий своїми яскравими традиціями й цікавими обрядами, ритуалами. Люди вірили, що на Івана Купала духи землі, води та вогню говорять з людьми, і це може їм як і нашкодити, так і дати невичерпні сили та прихильність природи.

Що не можна робити на Івана Купала 2021

Наші предки вважали, що на Івана Купала уся нечисть починала прокидатися, тож постійно треба було бути насторожі. У купальну ніч не можна було засинати, адже за повір'ям у цей час в будинок може зайти нечиста сила.

Цього дня також не можна підіймати знайдені гроші, хоч би яка сума не була. Вірили, що такі кошти є завороженими і вони принесуть в дім біду.
?
Вважається, що в ніч з 6 на 7 липня варто триматися якомога далі від води вагітним, дітям та людям літнього віку. Кажуть, що водяна нечисть може їм нашкодити.

На Івана Купала багато традицій і обрядів зв'язано з водою, однак сьогодні з нею треба бути обережнішим. У ніч на Купала не варто купатись, адже русалки чи водяник можуть затягнути під воду. Заходити у водойму дозволяється лише на світанку або до сходу сонця.

Через купальське вогнище не можна перестрибувати з будь-ким. Це потрібно зробити лише зі своєю коханою людиною.

Також на Купала існують суворі заборони стосовно тварин – їх не можна бити.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: яке сьогодні свято, свято, Україна
В тему