6 Липня 2021
Новини

Ринок землі тимчасово призупинився через нотаріусів – ЗМІ

Ринок землі тимчасово призупинився через нотаріусів – ЗМІ

В Україні вимушено поставили ринок землі на паузу після кількох днів його роботи. Причина - відсутність доступу у нотаріусів до системи Держгеокадастру.

Про це повідомляє ТСН.

Нотаріуси повинні проводити перевірки покупців і продавців землі по ряду державних реєстрів, в тому числі по Держгеокадастру, але доступу до нього у них немає. Представники Нотаріальної палати України пояснили, що мова йде про технічні проблеми: в країні налічується понад 6,5 тис.нотаріусів і своєчасно приєднати їх до системи просто не змогли технічно.

На вирішення проблем, зазначили в нотаріальній палаті, піде близько тижня. Тоді ж ринок землі буде знятий з паузи.

Нагадаємо, Кабінет міністрів під час чергового засідання затвердив порядок перевірки покупця і власника земельної ділянки. Так, нотаріуси зобов'язані будуть з'ясовувати, скількома гектарами володіють сторони угоди з продажу угідь.

Також у Міністерстві юстиції нагадали, що купівля-продаж земельної ділянки стане можлива тільки за наявності необхідного пакету документів.

З 1 липня 2021 року набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», який скасовує мораторій на продаж сільгоспземлі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ринок землі, Україна
В тему