28 Червня 2021
Новини

Тропічна спека та пилові бурі: синоптики про погоду у липні 2021 в Україні

Тропічна спека та пилові бурі: синоптики про погоду у  липні 2021 в Україні

Погода в липні в Україні буде спекотною, немов у тропіках. Місцями в регіонах буде до +40 градусів. Водночас прогнозуються дощі з грозами. Також пилові бурі накриють країну вже на початку місяця 1-4 липня.

Про це розповів синоптик Леонід Горбань. Він зазначив, що після дощів буде створюватися такий "тропічний ефект", немов у парильні. За його словами, з 8 до 12 липня очікуються буря, грози і град. Температура повітря впаде до +22 градусів. Однак потім знову буде спека і висока вологість повітря.

У середині липня погода буде такою, як у червні, але ще спекотнішою. Очікується, що вдень стовпчики термометра покажуть до +35 градусів, у південних і східних регіонах навіть до +40.

Після середини липня, за прогнозом Горбаня, буде третій удар стихії: почнуться сильні дощі. За 21-22 липня випаде близько 15-20 мм опадів. Пилова буря можлива з 25 до 27 червня. Повітря вдень прогріється до +29...+31 градуса. Наприкінці місяця знову підуть зливи.

За даними Укргідрометцентру, середня місячна температура повітря передбачається 20-25 градусів тепла, в Карпатах 16-18 градусів тепла. Це на 1-3 градуси вище, ніж у червні, і близько до кліматичної норми.

Заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко додав, що висока температура і потім зміна її на більш холодну будуть утворювати смерчі, особливо в степових районах, їх буде більше, ніж у червні.

З його слів, через розгул стихії ймовірне знеструмлення населених пунктів, можливе підтоплення і навіть розмивання доріг.

Місячна кількість опадів очікується 34-91 мм (у Карпатах і місцями на Прикарпатті до 155 мм), також у межах норми. Більше дощів пройде в західних, північних та Вінницькій областях – 62 мм і більше, менше в південних областях, особливо в Херсонській області та в Криму, тут може бути нижче ніж 30 мм.

Найвища температура буде на сході та південному сході країни. Спека накриє Луганську, Донецьку, Харківську, Запорізьку та Дніпропетровську області.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, прогноз погоди, погода
В тему

Останні матеріали