У ресторанах Харкова отруїлося 90 осіб: встановили причину
Відомо, що заклади мали спільну кухню, а ймовірним джерелом спалаху є хворий працівник. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.
Серед постраждалих - 90 людей, з яких 19 - діти. Станом на 24 червня у лікарнях залишалося 43 хворих.
Нагадаємо, спочатку повідомили про 25 людей, які отруїлися, пізніше - про 57, а потім кількість зросла до 67 осіб.
Як показало дослідження, в 42 хворих знайшли бактерії роду сальмонели. Але кінцеві діагнози ще уточнюють.
Ці ресторани тимчасово закрили. Одному з них надіслали вимогу прибрати з обігу харчові продукти, що несуть загрозу здоров’ю та життю людини.
Під час перевірки на кухні виявили порушення гігієнічних вимог щодо сировини та готових харчових продуктів, зокрема:
- сумісне зберігання сировини та готових харчових продуктів;
- порушення температурно-вологісного режиму зберігання;
- відсутнє маркування на мішках з сировиною (рис), відповідно, не можна встановити термін придатності до можливого споживання;
- столи та інше технологічне обладнання потребують миття та дезінфекції (одна кухня та холодильні потужності для обох фізичних осіб-підприємців).
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.