У Харкові кількість людей, які отруїлися в ресторані, зросла до 57
Раніше говорили про 25 отруєних, - інформує Харківський обласний лабораторний центр.
Серед постраждалих є 16 дітей 4-17 років.
До лікарень госпіталізували 55 постраждалих, ще двоє перебувають на амбулаторному лікуванні. Попередній діагноз — гостра неуточнена кишкова інфекція середнього ступеня важкості.
Хворі пов'язують отруєння з вживанням готових страв, переважно суші, у двох ресторанах японської кухні. Заклади 17 червня закрили на перевірку. Там провели дезінфекцію, бактеріологічне обстеження персоналу, взяли проби харчових продуктів, питної води та змивів з об’єктів зовнішнього середовища й обладнання. З персоналом провели санітарно-роз'яснювальну роботу.
Заступниця мера Харкова Світлана Горбунова-Рубан повідомила, що у відділенні міської клінічної лікарні №31, куди госпіталізують інфекційних хворих під час пандемії, зайняті всі ліжка. Частину хворих — чотирьох людей — відвезли до Валківської лікарні, передає «Інтерфакс-Україна».
За її словами, усі пацієнти у стані середньої тяжкості, до реанімації постраждалі не потрапляли. Вона уточнила, що вік госпіталізованих дітей — від 4 до 17 років.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.