16 Червня 2021
Новини

Зеленський звільнив дитячого омбудсмана

Зеленський звільнив дитячого омбудсмана

Радницею — уповноваженою президента України з прав дитини та дитячої реабілітації стала Дар'я Герасимчук, виконавча директорка громадської організації «Відчуй».

Президент України Володимир Зеленський 15 червня звільнив Миколу Кулебу з посади Уповноваженого президента України з прав дитини.

Сам Кулеба сказав, що продовжить працювати в сфері захисту дітей.

«Я завершую свою роботу на посаді Уповноваженого президента України з прав дитини. Дякую президенту за довіру. Вірю, що напрям захисту прав дітей буде пріоритетом державної політики в Україні, – написав він у Facebook. – Залишаю посаду, але не залишаю сферу захисту дітей і надалі працюватиму заради них».

Причину звільнення Кулеби в президента не уточнюють. Водночас він не єдиний, хто втратив посаду уповноваженого через рішення Зеленського замінити інститут уповноважених на інститут радників – уповноважених. Посади також втратили Валерій Сушкевич, який був Уповноваженим з прав людей з інвалідністю, та Роман Лещенко, який був Уповноваженим з земельних питань.

«З метою розширення гуманітарних аспектів діяльності інституту уповноважених президента України ухвалено рішення про трансформацію роботи за відповідними напрямами та розширення функціональних можливостей наявних посад. Замість звичних уповноважених тепер працюватимуть радники – уповноважені президента України», – розповіли в пресслужбі президента.

Зокрема, напрямок щодо прав дітей відтепер поширюється на сферу дитячої реабілітації. Радницею — уповноваженою президента України з прав дитини та дитячої реабілітації стала Дар'я Герасимчук, виконавча директорка громадської організації «Відчуй».

Серед своїх пріоритетів на посаді вона назвала: «Пріоритетними задачами для роботи є ще більше масштабування популяризації усиновлення та опіки, вчасне виявлення і правильна підтримка з боку держави родин, що опинились в складних життєвих обставинах та якісна реабілітація дітей з інвалідністю».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський
В тему

Останні матеріали