13 Червня 2021
Новини

В Україні прогнозують четверту хвилю COVID. Коли?

В Україні прогнозують четверту хвилю COVID. Коли?

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін вважає, що восени в Україні буде четверта хвиля коронавірусу.

Як повідомляє ТСН, таку думку він висловив в ефірі «Сніданку з 1+1». На його переконання, хоч наразі ситуація із захворюваністю на коронавірус в Україні стабільна, адаптивний карантин треба подовжувати.

«Карантин треба подовжувати, але ми його коригуємо. Зараз багато країн пом’якшують обмеження, але жодна не знімає їх повністю. У нас залишатиметься масковий режим у приміщеннях і соціальна дистанція навіть тоді, коли більшість заходів, спрямованих на протидію коронавірусу, будуть скасовані. Навіть США залишають вимогу щодо носіння масок попри великі темпи вакцинації. Це звичайна практика», – наголосив Кузін.

Незважаючи на те, що МОЗ планує до кінця літа вакцинувати близько п’яти мільйонів громадян, лікар очікує повернення коронавірусу восени.

«Ми розуміємо, що ГРВІ переважно з’являються наприкінці осені та на початку зими. Сподіваємося, що ця хвиля коронавірусу буде меншою – не такою, як восени минулого року. Це може бути внаслідок того, що частина людей вже перехворіла, а інша частина – вакцинована», – наголосив Ігор Кузін.

Ситуація з коронавірусом в Україні протягом останніх тижнів стабілізувалася. Станом на ранок 13 червня в Україні підтвердили 857 нових випадків захворювання на COVID-19. Серед них – 37 дітей та 17 медпрацівників.

За даними МОЗ, за весь час пандемії в Україні захворіли – 2 223 558 осіб; одужали – 2 127 337 осіб; летальних випадків – 51 679; проведено ПЛР-тестувань – 10 504 548.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус, Надзвичайні події
В тему