7 Червня 2021
Новини

Українці вже можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію

Українці вже можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію

Українці, які мають дві дози вакцини від COVID-19, можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

Про це інформують в МОЗ.

Це свідоцтво дають у паперовій формі після щеплення другою дозою вакцини або в будь-якому медичному закладі, підключеному до е-системи охорони здоров'я, зокрема в сімейного лікаря, для пред'явлення за потреби при перетині державного кордону.

Нагадаємо, в Україні використовують Comirnaty від Pfizer-BioNTech, AstraZeneca різних виробників та CoronaVac від Sinovac Biotech, що мають дозвіл ВООЗ

Якщо ви отримали свідоцтво не після щеплення, а через лікаря, то його потрібно заповнити на основі даних про щеплення, внесених до електронної системи охорони здоров'я. Заповнюється англійською або французькою мовою, додатково також українською мовою.

Це свідоцтво міститиме персональні дані пацієнта та інформацію про вакцинацію. За потреби й за запитом людини заклад має надрукувати та оформити його згідно із міжнародними вимогами.

У Міжнароднолму свідоцтві буде штамп закладу охорони здоров'я та підпис лікаря. Воно має бути підписане пацієнтом або його уповноваженим представником. А термін дії свідоцтва - один рік з можливістю продовження.

Якщо в людини є абсолютні протипоказання до проведення щеплення проти COVID-19, замість свідоцтва на вимогу пацієнта надається письмове роз'яснення українською та/або англійською мовою з переліком підстав для такого рішення.

Важливо знати, що міжнародні свідоцтва про вакцинацію та «імунні паспорти» чи «ковідні сертифікати» - це різні поняття.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, вакцинація, коронавірус, Надзвичайні події
В тему

Останні матеріали