25 Травня 2020
Новини

Інвертор напруги зробить ваше життя більш комфортним

Інвертор напруги зробить ваше життя більш комфортним
Фото ілюстративне

У місцях, де відсутнє централізоване електропостачання, можна забезпечити себе додатковими електронними прилидами. Існує змога живити електроприлади від автомобільного або іншого акумулятора. Але насамперед потрібно перетворити постійний струм із напругою 12 В на змінний у 220 В.

У цьому вам може допомогти інвертор — перетворювач напруги. Головним його завданням є перетворення постийного струму на змінний однофазний або багатофазний струм. Завдяки йому можна на городі подивитися телевізор, на березі моря працювати за ноутбуком та підзарядити відеокамери, телефони, різну аудіо- і відеотехніку. Можливо знайти різні моделі інверторів з адаптером під автомобільний прикурювач. Напрямок перетворення струму — з 12 у 220 В». А зворотне перетворення «220–12 В» застосовують, щоб підживити АКБ від побутової електромережі.

Також інвертор використовують у домогосподарствах як самостійне джерело резервного живлення або як проміжну індивідуальну ланку в ланцюзі перетворювачів. Вони допомагають подолати залежність функціонування електроприладів від якості мережі змінного струму.

Корисний та зручний прилад можна придбати в інтернет-магазині 220Volt. На сторінці каталогу 220volt.com.ua/invertori.htm ви ознайомитеся з наявним асортиментом, технічними параметрами моделей та зможете зробити вдалий вибір. Якщо виникнуть технічні або організаційні питання, зверніться до консультантів компанії, вони все прояснять.

Як обрати інвертор

Інвертори зазвичай поділяють на:

  • автомобільні,
  • лінійно-інтерактивні,
  • онлайнові,
  • сонячні,
  • мережеві,
  • гібридні.

Найважливішим при виборі звертаюсть увагу на два основних параметра:

  • форма вихідного сигналу;
  • потужність пристрою.

Форма вихідної напруги в одних пристроях — правильна синусоїда, в інших — модифікована, квазі-синусоїда тощо. Пристрої з чистим синусом значно дорожчі, тому що тільки вони годяться для резервного живлення техніки з мікропроцесорним керуванням: опалювальні котли, холодильники, насоси тощо. Інші моделі під’єднують до обладнання без електроніки: лампи, електроінструменти.

Рекомендуємо заздалегідь підсумувати загальну потужність усіх приладів, що будуть живитися від інвертора. Потужність приладу має бути вищою на 15–20 %, тоді перетворювач не працюватиме на межі своїх можливостей.

Якщо у вас виникли запитання - зателефонуйте до компанії 220volt.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: електроенергія
В тему