25 Травня 2021
Новини

У Кабміні хочуть в два рази підвищити держдопомогу аграріям: на що дадуть гроші

У Кабміні хочуть в два рази підвищити держдопомогу аграріям: на що дадуть гроші

У Міністерстві економіки України можуть вже у 2022-му виділити на державну допомогу аграріям близько 8,5 млрд грн на рік. Кошти спрямують на чутливі сектори аграрної сфери, які в майбутньому можуть стати точками розвитку.

"Що таке 4,5 млрд грн? У чинному бюджетному кодексі сказано, що аграрії мають право отримати до 1% аграрного ВВП. Як би це був 1%, то це було б близько 8,5 млрд грн. Ми подали пропозиції до Бюджетної декларації і сподіваємося повернутися мінімум до 1%, щоб стати каталізатором і рухатися швидко ", – сказав заступник міністра.

Також Висоцький розповів, на чому сфокусований обмежений ресурс 4,5 млрд грн. "Це – доступне фінансування: для цього 1,5 облікової ставки компенсуються. Наразі аграрії можуть отримувати фінансування 5-7-9%. Повірте, з нашою інфляцією в гривні це доступно", – додав він.

Також він розповів про довгострокові проєкти в держпідтримку тваринництва – тут інвестиції покриваються протягом 7-10-12 років. Так, окрема увага приділяється підтримці сімейних фермерських господарств, які обробляють до 20 га землі. Завдання – трансформація особистих селянських господарств в юридичну форму, створення робочих місць, розвиток підприємництва.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кабінет міністрів, село, гроші
В тему