20 Травня 2021
Новини

У Луцьку відсьогодні у будинках припиняють подачу гарячої води

У Луцьку відсьогодні у будинках припиняють подачу гарячої води

Через невиконання обіцянок Урядом припиняється подача газу до котелень міста. Це означає, що у Луцьку відсьогодні не буде гарячої води в будинках, які отримують її від газових котелень.

Про це у своєму фейсбук повідомив міський голова Ігор Поліщук.

Кабінет Міністрів грубо порушує умови Меморандуму, підписаного з Асоціацією міст України. Він взяв на себе зобов’язання знайти механізми компенсації різниці у тарифах та вирішити інші критичні питання галузі теплокомуненерго, але нічого не виконав.

«Сьогодні Уряд не продовжив дію Положення про покладення спеціальних обов’язків та припинив регулювання ціни на газ для комунальних підприємств теплоенергетики. Тепер газ для них продаватиметься на умовах передоплати за ринковою ціною. А вона значно вища за ціну, закладену у тарифі для населення.

Через такі дії Уряду під загрозою й початок нового опалювального сезону.

Відключення газопостачання відбувається не лише у Луцьку, але і в інших містах України.

Вважаю, що Кабінет Міністрів таким чином лобіює інтереси компаній, що здійснюють торгівлю газом, та спричиняє підвищення тарифів, нехтуючи при цьому інтересами українців, доводить галузь теплокомуненерго до колапсу.

НАК «Нафтогаз України» постачав газ для ДКП «Луцьктепло» з 2012 року по 20.05.2021 рік. За цей період утворилась заборгованість за спожитий газ у сумі 380 млн грн, у тому числі 55 млн грн штрафні санкції за несвоєчасну оплату за поставлений газ. Заборгованість лучан за надані підприємством послуги становить 147 млн грн.

178 млн грн – це різниця в тарифах, яка виникла через неефективне регулювання тарифу й політику центральних органів влади та НКРЕКП (тоді НКРЕКП не погоджувала зміну тарифу у зв‘язку з зростанням ціни на газ і в тарифі для населення газ був за значно нижчою ціною, ніж підприємство теплокомуненерго купляло його в НАК «Нафтогаз України»)», – зазначив Ігор Поліщук.

«Разом з тим Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Верховної Ради України зняв з порядку денного розгляд законопроекту № 3508, ухвалення якого дало б можливість реструктуризувати заборгованість підприємств тепло- та водопостачання і списати нараховані на таку заборгованість санкції, дозволило б вирішити проблему відшкодування заборгованості з різниці в тарифах.

Вищевказані рішення свідчать про наступ на децентралізацію та чіткі кроки, які здійснювалися та здійснюються для того, щоб підприємства теплокомуненерго були доведені до межі банкрутства», – повідомив міський голова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцька міська рада, ігор поліщук
В тему

Останні матеріали