19 Травня 2021
Новини

Верховна Рада звільнила трьох міністрів

Верховна Рада звільнила трьох міністрів

Верховна Рада проголосувала за звільнення міністра інфраструктури Владислава Криклія, міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка і міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

За звільнення Криклія проголосували 284 народних депутатів. Владислав Криклій минулого тижня сам подав до Верховної Ради заяву на звільнення. Як зазначали у ЗМІ, заяву на звільнення міністра попросив написати президент Зеленський. До нього начебто «накопичилося багато питань».

Проте новина про його можливе звільнення, була раптовою. Річ у тім, що раніше розмов чи чуток про його звільнення не було. Причиною звільнення може бути його ймовірний наступник – це людина, яка очолює «Велике будівництво» Олександр Кубраков.

Петрашко написав заяву про звільнення 14 травня, на посаді він перебував із 17 березня 2020 року. В Офісі президента пізніше розповіли, що в міністерства Петрашка відчувався дефіцит ініціатив, особливо в питаннях захисту промисловості і підприємців під час пандемії.

На його посаду планують призначити 20 травня чинного очільника податкової Олексія Любченка.

За звільнення Степанова проголосували 292 нардепи.

Перед голосування глава МОЗ заявив, що не вважає себе винним у провалі боротьби з коронавірусом в Україні.

«Провал вакцинації стався у всьому світі. Ми не виробляємо вакцини і не є пріоритетною країною для поставок. Ми розпочали переговори про постачання вакцини в липні-серпні минулого року. Через це українці зараз вже почали отримувати вакцини від провідних світових виробників», – зазначив Степанов.

До того ж глава МОЗ запевнив, що попри кричуще навантаження на медичну систему «кисневих ліжок і апаратів штучної вентиляції легень вистачало всім».

«Жодного прикладу, щоби хоч в одній лікарні закінчився кисень, зафіксовано не було. Апарати штучної вентиляції легень без кисню не функціонують, одразу зупиняються. Ми ніколи не чули про такі факти», – додав Степанов.

Окрім цього, міністр розповів про ще «одну можливу причину його відставки» – нібито «надто активно вибивав зарплати для медиків і формував на цьому політичний імідж».

Напередодні Степанов записав відеозвернення, в якому знову заявив, що не писав заяву на звільнення, оскільки рік тому «взяв на себе відповідальність за всю медичну систему в країні».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вру, кабінет міністрів, Україна
В тему