15 Травня 2021
Новини

Українцям дали п'ять місяців для переоформлення субсидії

Українцям дали п'ять місяців для переоформлення субсидії

В Україні з  1 травня 2021 діють нові правила, тому всі одержувачі виплат на оплату комуналки повинні заново заповнити декларації.

Про це в своєму офіційному каналі в Telegram повідомило Міністерство соціальної політики. Субсидії призначатимуть з травня, а документи потрібно подати з травня по вересень 2021-го.

"Просимо усіх хто потребує підтримки держави не піддаватися панічним настроям, не створювати масових скупчень, адже житлова субсидія особам, які звернулися за її призначенням у будь-який місяць з травня до вересня 2021 року", – йдеться в повідомленні.

Звернутися за оформленням субсидії можна одним із таких способів:

  • через уповноважених осіб територіальних громад (у тому числі старостати) та ЦНАПи;
  • безпосередньо до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, виконавчих органів міських рад;
  • заповнені бланки можна надіслати поштою на адресу органу соціального захисту населення;
  • через електронний сервіс, який розміщено на офіційному веб-сайт Мінсоцполітики https://www.msp.gov.ua.

Бланки Заяви та Декларації можна роздрукувати з офіційного веб-сайту Мінсоцполітики https://www.msp.gov.ua/news/16214.html з метою їх надання в паперовій формі особисто або надсилання поштою до органів соціального захисту.

Кабінет міністрів посилив вимоги до доходів українців для надання житлових субсидій. Зокрема, тепер при призначенні держдопомоги будуть враховувати кошти від депозитів і дивіденди від цінних паперів.

Міністерка соціальної політики Марина Лазебна розповіла, що в Україні проводиться верифікація субсидіантів і пенсіонерів. Її здійснює Міністерство фінансів. Такі перевірки проводять із метою забезпечити цільове використання коштів та мінімізувати ризики помилок при здійсненні виплат.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка, субсидії
В тему

Останні матеріали