10 Травня 2021
Новини

В Україні нові правила надання субсидії: пільги заберуть у півмільйона людей

В Україні нові правила надання  субсидії: пільги заберуть у півмільйона людей

В Україні з 1 травня набули чинності нові правила надання субсидії, через які близько півмільйона людей можуть залишитися без пільг.

Про це йдеться в матеріалі UBR.

Глава комітету з питань житлово-комунального господарства Громадської ради при КМДА Олег Попенко спрогнозував, що число тих, кому держава може відмовити в отриманні субсидії, може скласти 500 тис. осіб.

Водночас адвокат Іван Ліберман припустив, що Україна "може накрити хвиля судових позовів" з боку тих, кому влада відмовлять у наданні субсидій. Особливо це стосується такої категорії громадян, як пенсіонери і малозабезпечені, підкреслив він.

За його словами, їм держава зобов'язана надавати безкоштовну правову допомогу.

За прогнозами експерта в сфері енергетики та житлово-комунального господарства Марії Яковлевої, через відмови в наданні субсидій кількість позовів багаторазово зросте.

Як змінили правила:

Тепер субсидію будуть відбирати за наявність банківського депозиту на суму понад 56 тис. грн (понад 25 прожиткових мінімумів).

Також туди належать громадяни, які купували валюту, товари або послуги на 50 тис. грн.

"Ми виявили, що за минулий рік 830 одержувачів субсидій купили валюти на 139,9 млн грн", – зазначає заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Позбавити субсидії можуть за поїздки за кордон. Деталей по цьому пункту поки немає, а він насторожує чи не найбільше, зазначає ексміністр соціальної політики України Андрій Рева.

"У нас же є державна програма – лікування за кордоном дітей. Зокрема трансплантація. І що, якщо сім'я поїхала, вона не потребує субсидії?" – говорить Рева.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, субсидії, економіка
В тему