9 Травня 2021
Новини

Кіпр спростить умови в'їзду для вакцинованих туристів

Кіпр спростить умови в'їзду для вакцинованих туристів

Кіпр з понеділка, 10 травня, не вимагатиме від туристів, що вакцинувалися проти коронавірусу, самоізолюватися після приїзду чи робити тест на ковід.

Відповідний наказ оприлюднило Міністерство охорони здоров’я країни.

Послаблення стосуватиметься всіх вакцинованих туристів, які мають підтвердження щеплення у ЄС, країнах єврозони (Ісландія, Ліхтенштейн та Норвегія), а також Швейцарії, Ізраїлю, Великої Британії, Росії, ОАЕ, України, Йорданії, Лівану, Єгипту, Білорусі, Сербії, Катару, Бахрейну, США, Вірменії, Грузії, Канади та Кувейту.

«Ці пасажири повинні мати сертифікат про щеплення, дозволеним Європейським регулятором медпрепаратом EMA (Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna, Janssen) або Sputnik V, і закінчити всі необхідні дози», – йдеться у повідомленні.

Якщо отримання препарату є дводозовим, то пасажири повинні отримати обидві дози й можуть подорожувати через тиждень після другого щеплення. Тим, хто отримав однодозову вакцину Janssen дозволяється в’їжджати через два тижні після щеплення.

Усі пасажири повинні заповнити CyprusFlightPass за 24 години до свого вильоту.

Водночас міністерство наголошує, що в аеропортах все ще проводять випадкові тести на ковід незалежно від того, чи вакциновані пасажири.

Спрощення правил в’їзду щепленим туристам відбувається на тлі послаблення карантинних обмежень на Кіпрі. Зокрема там з понеділка, 10 травня, відкриваються магазини та ресторани.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, вакцинація
В тему

Останні матеріали