6 Травня 2021
Новини

Про що Зеленський спілкувався з держсекретарем США Блінкеном

Про що Зеленський спілкувався з держсекретарем США Блінкеном
У Київ 6 травня прибув держсекретар США Ентоні Блінкен, де він зустрівся з Володимиром Зеленським. Обговорили зокрема майбутній візит лідера Сполучених Штатів в Україну, російську агресію, військову співпрацю та реформи.

Вони обговорили агресію Росію, реформи, військову співпрацю, а також візит президента США Джо Байдена, - пише hromadske.

На думку Блінкена, хоч РФ й відвела частину своїх військ від кордонів з Україною, там залишилося багато техніки та військових. Тому, якщо Росія вирішить діяти агресивно, то в неї є змога це зробити. Він наголосив, що нині США спостерігає за ситуацією в Україні. Також, за його словами, вони працюють з партнерами, аби наша країна могла себе захистити від Росії.

На зустрічі обговрили й майбутній приїзд Байдена в Україну. Заленський повідомив, що запросив лідера США приїхати на 30-ту річницю незалежності України. Блінкен запевнив, що передасть запрошення. Проте він додав, що через ситуацію з коронавірусом складно їздити за кордон.

Зеленський та Блінкен обговорили й питання безпеки у Чорноморському й Азовському регіонах. 

Щодо реформ, то Блінкен наголосив на боротьбі з корупцією в нашій країні. Також він зауважив і важливість проведення реформ.

Також на зустрічі зауважили й єдність позицій України та США в питанні будівництва російського газопроводу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, сша, володимир зеленський
В тему