23 Квітня 2021
Новини

У Луцьку збираються об’єднати 4 поліклініки

У Луцьку збираються об’єднати 4 поліклініки
Засідання освітньої комісії Луцькради

У Луцьку можуть створити нове медичне об’єднання, в яке мають увійти міські центри первинної медичної допомоги.

Про це йшлося 23 квітня під час засіданння комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

За словами начальника управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимира Лотвіна, планується, що чотири луцьких центри первинної медичної допомоги об’єднають.

«В цьому об’єднанні працюватиме стаціонар, лікарня, а також консультативно-діагностичний центр», - розповів Володимир Лотвін.

Дитяча поліклініка, стоматполіклініка та пологовий будинок до нового об’єднання не ввійдуть. Вони функціонуватимуть як самостійні комунальні підприємства.

Під час обговорення думки членів комісії розділилися. Так, частина депутатів вважала, що таке об’єднання нівелює конкуренцію на ринку надання медичних послуг у Луцьку. Відповідно страждатиме і якість. Та Володимир Лотвін спростував це, заявивши, що хоч і внутрішньої конкуренції не буде, але буде зовнішня. Мовляв, кожен заклад намагатиметься якнайякісніше надавати медичні послуги.

Зрештою, на комісії підтримали проект рішення і його, щоправда із рекомендованими змінами, розглянуть під час сесії Луцької міської ради.

Голова освітянської комісії, депутат з фракції «За майбутнє»  Віталій Бондар каже, що не дивлячись на різні позиції депутатів, усе ж створення нового центру – це законодавча вимога.

«Є різні позиції у різних депутатів, вони мають позицію політичного характеру. Начальник управління охорони здоров ‘я Володимир Лотвін чітко заявив, що це законодавча вимога. Я підтримав це питання, адже добре вивчив його. Усі плюси та мінуси. Крім того, воно було підтримано моїми колегами-медиками Ігорем Гнетньовим, Оксаною Лєщинською. Це люди, які в медичній сфері давно. Кожна реформа, звісно, має свої підводні камені, але для того, щоб їх виявити необхідно працювати. Я загалом до цього реформування ставлюся позитивно», - зазначив Віталій Бондар.

Віталій Бондар
Віталій Бондар

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, медицина, Політика, луцька міська рада
В тему