23 Квітня 2021
Новини

Чому в Луцьку ліквідують управління освіти

Чому в Луцьку ліквідують управління освіти
Засідання освітньої комісії Луцькради

Управління освіти Луцької міської ради ліквідовують, а натомість створять департамент освіти.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

За словами заступниці начальника управління освіти Луцькради Тетяни Силки, рішення про ліквідацію управління прийнято з урахуванням усіх законодавчих норм, а саму ліквідацію планують завершити до 1 серпня, коли ліквідаційна комісія завершить роботу.

«Оскільки з 9 липня положення про управління освіти втрачає чинність, то постала необхідність розробити положення про департамент освіти. Чому вирішили створити департамент? Мережа закладів освіти значно збільшилася. Тепер у нас майже 40 шкіл та майже 50 садочків плюс ще три дошкільні заклади у складі НВК. Крім того, у нас є установи освіти у підпорядкуванні — 5 ПТУ, позашкільних 4 установи, 2 ДЮСШ, а ще табір «Ровесник» та інші». Крім того здійснюються тендерні закупівлі. Роботи дуже багато», — сказала посадовець.

Депутати проект рішення підтримали.

Голова освітянської комісії, депутат з фракції «За майбутнє»  Віталій Бондар вважає, що створення департаменту освіти — на часі.

«Це питання назріло давно, адже з приєднанням нових сіл, з утворенням досить суттєвої по площі громади є необхідність розширити повноваження управління освіти. Адже у Луцьку — 29 середніх закладів освіти, а доєдналося ще 10, мали 42 садочки, а доєдналося ще 6. Відповідно потрібно збільшувати штат, тож доречно створити саме департамент», - вважає Віталій Бондар.

Віталій Бондар
Віталій Бондар

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, освіта, реформа, Фото
В тему