22 Квітня 2021
Новини

У Києві побили Майкла Щура

У Києві побили Майкла Щура

Українського журналіста Майкла Щура (Романа Вінтоніва) в центрі Києва забризкали з балончика і побили – інцидент стався вчора, 21 квітня, близько другої години дня на перехресті вулиць Ярославів Вал і Франка.

Про це 21 квітня розповів сам ведучий у Facebook.

Конфлікт стався з двома хлопцями на самокатах, які не дотримувалися правил дорожнього руху. Журналіст голосно зробив зауваження одному з молодих людей, той вступив у суперечку – мовляв, йому можна, оскільки він на велодоріжці - і почалася перепалка, а його друг раптово застосував балончик прямо Роману в очі. Потім сів на самокат і поїхав собі.

«Я його наздогнав і стягнув з самоката. Ми обидва так нормально навернулися. Піднятися. І почався діалог у стилі:

– ти для чого мене запшикав. Я до тебе не проявляв агресії (я реально це сказав. не розумію, як це вдалось сформулювати).

У відповідь він мене вдарив.», – описує ситуацію ведучий «Телебачення Торонто».

Він також додав, що один з хлопців підійшов до нього і передав ключі, які випали з рюкзака журналіста, коли він впав.

«Запитав «Це ваше?» І це було моє. Далі ми ще поприрікались трохи, що він не мав мене бити і запшикувати обличчя балоном. А далі він сів – і поїхав. У бік Прорізної. Я за ним вже не міг гнатися. Міг ходити. І пішов шукати, де можна промити очі і ніс», – написав Роман.

Журналіст подзвонив до поліції щодо події, але «копи» не приїхали, і він звернувся до патрульних на вулиці. Ті порадили йти до відділку писати заяву, що Вінтонів і зробив.

Ведучий зазначив, що якщо в інциденті є якась його вина, то готовий нести відповідальність. Також Роман шукає можливих свідків прикрої ситуації, і просить зв'язатися з ним через мережу.

«Якщо ви/ваші знайомі бачили, як це все відбувалось, будь ласка, відпишіться в приватні повідомлення. Я шукаю людей, які це бачили. Якщо ви маєте камеру десь там, то ця вся подія відбувалась навпроти 11-го номеру вулиці Ярославів Вал 21-го квітня о 13:50-13:55 Якщо ви – той хлопець на самокаті чи його друг. У мене до тебе все те ж – «пропускай пішоходів». Якби ти знав про це правило, то цієї всієї ситуації не було б. Так – її не було б, якби я просто постояв на переході і нічого не сказав. Але, як я написав вище – якщо я зробив щось незаконне – я готовий нести відповідальність», – заявив журналіст.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: бійка
В тему

Останні матеріали