18 Квітня 2021
Новини

Вакцинація Pfizer: хто в Україні отримав перші щеплення

Вакцинація Pfizer: хто в Україні отримав перші щеплення

В Україні першими щеплення препаратом Сomirnaty від компанії Pfizer-BioNTech отримали медики і пацієнти двох психоневрологічних інтернатів у Київській області.

Про це повідомляє Київська ОДА. 

Однією з перших щеплення вакциною від Pfizer-BioNTech вже зробили в.о. директора Бородянського психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням Інні Іваненко. Загалом упродовж дня планують вакцинувати 78 працівників і 42 мешканців Бородянського психоневрологічного інтернату.

А також 84 працівника та 12 мешканців Білоцерківського психоневрологічного інтернату.

"Вчора наша область отримала перші 1170 доз вакцини від Pfizer-BioNTech, а сьогодні ми вже почали її використовувати. Призначена вона насамперед для працівників і мешканців будинків для людей похилого віку. Туди, згідно визначеного графіку, виїжджатимуть наші мобільні бригади й проводитимуть щеплення", – розповів голова Київської ОДА Василь Володін.

Слід зауважити, що паралельно в Київській області також застосовують вакцину CoronaVac. Вона призначена для щеплення маломобільних груп населення та їх опікунів, працівників освіти, які будуть залучені до проведення ЗНО, a тaкoж інших кaтeгopій, визнaчeних "дopoжньoю" кapтoю.

Додамо, що у решті регіонів України використання вакцини Сomirnaty від компанії Pfizer-BioNTech стартує від 19 квітня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: коронавірус, вакцинація, Надзвичайні події, Україна
В тему