17 Квітня 2021
Новини

У Великій Британії почали церемонію похорону принца Філіпа

У Великій Британії почали церемонію похорону принца Філіпа

У Британії розпочалася церемонія поховання принца Філіпа.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Незадовго до 15.00 за місцевим часом труна з тілом герцога розпочала свою подорож з Віндзорського замку до каплиці Святого Георгія. Невдовзі після того як труну винесли з замку до каплиці на окоремому автомобілі попрямувала і королева.

Труну розмістили на спеціальному катафалку Land Rover, який який принц Філіп допомагав розробляти протягом 16 років.

Автомобіль був виготовлений на заводі Land Rover в Соліхаллі в 2003 році. Герцог попросив автомобіль перефарбувати у військовий зелений колір і допоміг спроектувати відкриту верхню задню частину автомобіля.

Труну супроводжують учасники процесії: сини принца і королеви, внуки, принци Вільям і Гаррі, а також інші члени королівської сім'ї та співробітники двору принца Філіпа.

Жалобна хода проходить за участю оркестру гренадерської гвардії і представників кількох родів військ. У каплиці святого Георгія пройде невелика церемонія, в якій візьмуть участь військові представники країн Співдружності.

О 15.00 присутні разом з усією країною вшанували пам'ять герцога хвилиною мовчання, після якої почалося відспівування принца, на якому присутні, відповідно до корона вірусних обмежень, тільки 30 родичів.

Нагадаємо, чоловік королеви Великої Британії принц Філіп помер 9 квітня у віці 99 років. За інформацією королівської родини, він помер мирно у Віндзорському замку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: великобританія, похорон
В тему