17 Квітня 2021
Новини

На Волині жінці, яка бореться з лейкемією, потрібні донори крові

На Волині жінці, яка бореться з лейкемією, потрібні донори крові

На Волині для 45-річної Куц Валентина Титівна, яка бореться з лейкемією, потрібні донори з рідкісною групою крові.

Із квітня минулого року Валентина лікувалася від лейкемії у Волинській обласній лікарні, гематологічне відділення. Після чергового блоку хіміотерапії у жінки критично знизились показники тромбоцитів, - пише ІА "Волинські новини".

Гостра лейкемія – це пухлинний процес з первинною локалізацією у кістковому мозку, що характеризується проліферацією та акумуляцією морфологічно незрілих клітин – бластів, які походять з лейкемічно-трансформованих гемопоетичних клітин-попередників, мієлоїдного або лімфоїдного ряду.

Жінці терміново потрібні донори тромбоцитної маси з 4+ групою крові.

З проханням про допомогу звернулась її дочка Світлана: «В моєї мами діагноз – гостра Т-лімфоїдна лейкемія. Потрібні донори крові, а саме на тромбоцити, а в неї 4+ група. Все ускладнює те, що і кров рідкісна, і здати її можна тільки у Луцьку. Донорами можуть бути лише чоловіки до 45 років, які раніше вже здавали кров. Прошу небайдужих відгукнутися».

Здати кров можна у Волинському обласному центрі служби крові на пр. Волі, 47, прийшовши сюди до 9.00 та повідомивши, що вона призначена для Куц Валентини Титівни, яка лікується у гематологічному відділенні обласної лікарні.

Для детальнішої інформації звертайтеся до Світлани Куц за номером – 0976214966.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: допомога, кров, Волинь
В тему

Останні матеріали