11 Квітня 2021
Новини

Як в Україні зміниться порядок виплати та доставка пенсій і соцвиплат

Як в Україні зміниться порядок виплати та доставка пенсій і соцвиплат

В Україні з 1 вересня введуть  новий порядок виплати та доставки пенсій і державної грошової допомоги.

До цього часу соцвиплати доставлятиме, як і раніше,  «Укрпошта».

За новими правилами виплату пенсій і соцдопомоги здійснюватимуть уповноважені банки, а їх доставку - організації, спеціально відібрані за конкурсом. Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України.

Зокрема, пенсії будуть приносити додому вже не усім бажаючим, а лише деяким категоріям громадян, а саме:

  • людям з інвалідністю I групи;
  • особам, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду;
  • особам, які досягли 80-річного віку;
  • одержувачам державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги по догляду.

Фонд до 1 вересня проведе конкурс для вибору компаній, які займуться доставкою виплат для вищевказаних осіб. А от всі інші пенсіонери, які сьогодні отримують виплати у відділеннях "Укрпошти" або з доставкою додому листоношами, до 1 вересня 2021 повинні вибрати банк, на рахунок в якому їм будуть перераховуватися гроші. Однак відкрити такий рахунок можна не в будь-якому банку, а лише в уповноваженому, перелік яких оприлюднено Пенсійним фондом.

У разі, якщо пенсіонер або одержувач грошової допомоги не визначиться з вибором уповноваженого банку до 1 вересня, їх виплата буде здійснюватися через поточний рахунок в Ощадбанку, який відкриють автоматично за зверненням органу Пенсійного фонду України. Про це пенсіонерів обов'язково проінформують. У майбутньому можна буде в будь-який час змінити уповноважений банк за власним бажанням.

Як повідомлялося раніше, в Україні з січня 2022 року відбувся  черговий етап підвищення вимог для отримання пенсії в 60 років. В результаті частина українців залишилися  без виплат.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, пенсії, пенсіонери, укрпошта, соцвиплати
В тему

Останні матеріали