11 Квітня 2021
Новини

На Донбасі позиції ЗСУ обстріляли з мінометів: є загиблий та поранений

На Донбасі позиції ЗСУ обстріляли з мінометів: є загиблий та поранений

На Донбасі, протягом 10 квітня 2021, російські найманці десять разів порушили режим припинення вогню, обстрілюючи позиції ЗСУ із забороненого озброєння.

Внаслідок ворожого вогню український військовослужбовець отримав кульове поранення, яке виявилося несумісним із життям.

Водночас ще один воїн зі складу Об’єднаних сил теж отримав кульове поранення, на щастя, йому оперативно надали першу медичну допомогу, стан його здоров’я – середнього ступеня важкості.

Про це інформують у Facebook штаб ООС і оперативно-тактичне угруповання "Північ", командування висловило щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" російсько-окупаційні війська здійснили обстріл наших позицій:

  • неподалік населеного пункту Пищевик – із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових та ручних протитанкових гранатометів;
  • у передмісті селищ Піски та Широкине – зі стрілецької зброї;
  • біля Авдіївки та Кам’янки – з гранатометів різних систем.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ЗФ РФ обстрілювали позиції українських захисників:

  • неподалік селища Майорське – із ручних протитанкових та підствольних гранатометів;
  • поблизу Золотого-3 – з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ворог смертельно поранив захисника України саме під час обстрілу в районі відповідальності ОТУ "Північ". Зокрема, вночі 10 квітня, коли "Л/ДНР" здійснили прицільний обстріл зі стрілецької зброї позицій українських захисників.

На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь. Водночас у районі населених пунктів Троїцьке, Новгородське й Новолуганське ЗСУ зафіксували проліт ворожого БПЛА Орлан-10 з перетином лінії розмежування. Засобами РЕБ безпілотник противника був вчасно придушений.

Про всі факти порушень українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ. Станом на 07:00 неділі, 11 квітня, обстрілів із боку російсько-окупаційних військ не було зафіксовано. Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення ООС та дотримуються режиму припинення вогню.

Як повідомлялося раніше, розслідувачі Reuters написали, що РФ зосередила біля українського кордону свої війська для того, щоб продемонструвати силу. Видання послалося на декілька джерел, близьких до терористів на Донбасі та Кремля – всі вони запевняють, що стягування армії нібито не є підготовкою до вторгнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, донбас, оос, обстріли, зброя, збройні сили україни
В тему

Останні матеріали