10 Квітня 2021
Новини

Вакцинація дітей від 12 років: Pfizer просить дозволу

Вакцинація дітей від 12 років: Pfizer просить дозволу

В США Управління з продовольства і медикаментів отримало заявку від американської компанії Pfizer і німецької BioNTech. В ній йдеться про розширення  вікового застосування вакцини проти коронавірусу.

Про це компанія Pfizer повідомила у Twitter.

"Сьогодні ми разом з BioNTech направили запит у FDA, щоб розширити екстрене використання нашої вакцини від COVID-19 на підлітків від 12 до 15 років", - заявили у фармацевтиній компанії.

У заяві йдеться, що вони планують найближчими днями звернутися з такими ж запитами до інших регуляторних органів в інших країнах світу.

Як повідомлялося, вакцина від коронавірусу Pfizer/BioNTech надає захист протягом 6 місяців: такі результати третьої фази тестування. Також за офіційною інформацією, вакцина ефективна проти штаму коронавірусу В.1.135, поширеного в Південній Африці. 

Так, 10 мільйонів доз "Пфайзера" очікують в Україні до кінця року. Про рамкову угоду з виробником повідомили в Офісі президента.

Ще 117 тисяч доз "Пфайзера" Україна очікує по міжнародній програмі COVAX вже найближчим часом. Ця вакцина потребує для зберігання спеціального морозильного обладнання.

І в Американському агенстві із міжнародного розвитку вже пообіцяли допомогу у забезпеченні холодильного ланцюга. Так само сприяти обіцяє і фонд ЮНІСЕФ. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, вакцинація, коронавірус
В тему