31 Березня 2020
Новини

Держгеокадастр і далі «роздає» землю біля Світязю, попри звернення місцевої громади (документ)

Держгеокадастр і далі «роздає» землю біля Світязю, попри звернення місцевої громади (документ)

Начальник Держгеокадастру Володимир Боярчук погодив виділення ділянки землі на території Світязької сільської ради Шацького району, не зважаючи на регулярні звернення Шацької громади про недопущення виведення особливо цінних земель в районі озера Світязь у приватну власність.

Так, 24 березня громадянин Мокренко Сергій Миколайович отримав 2 гектари землі на території колишньої Світязької сільради. 

Хоча раніше до Головного управління Держгеокадастру у Волинській області письмово зверталась Шацька районна державна адміністрація із клопотанням, про недопущення передачі у приватну власність земельних ділянок на яких наявні промислові поклади будівельного піску, оскільки на території району розробляються інвестиційні проекти з метою розвитку інфраструктури для облаштування курортно-рекреаційних обєктів, проте, таке клопотання, очевидно, не взяв до уваги начальник земельного відомства.

Про цю проблему в інтерв'ю згадував і голова Шацької громади Сергій Карпук, який планує провести інвентаризацію розданих земель, а опісля повернути частину у властність громади.

«Основна проблема для нас була у роздачі цінних для нас земель Держгеокадастром. За останні роки більше тисячі ділянок просто пішли людям. І не завжди учасникам АТО, як це показувалось у пресі, а просто пересічним громадянам і деяким зацікавленим особам. Інвентаризація цих земель вже проводиться. Триває процес передачі земель сільськогосподарського призначення із державної власності у комунальну власність…

Сьогодні поставлено задачу у нашому земельному відділі і вони повністю переглядають хто має на території Шацька земельні ділянки і чи платять вони податки. Хочу сказати, що ми вже почали процес виставлення на різні платформи наших інвестиційно привабливих ділянок. Поки таких десять», — цитує його Сила правди.

Нагадаємо, 3 лютого ми писали про те, що 5 осіб в короткі терміни отримали дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки площею по 2 гектари. А 4 лютого стало відомо, що ще щонайменше 4 особи отримали документи на ділянки. І знову площа — 2 гектари і знову землю виділяють фактично в день написання заяв. 

А 23 березня Володимир Боярчук підписує документи, які ініціюють процедуру передачі в приватну власність 6 гектарів земель, за попередньою інформацією від місцевих чиновників, з покладами будівельного піску. Щасливими власниками земельних ділянок з кадастровими номерами 0725785600:04:002:0371, 0725785600:04:002:0242 та 0725785600:04:002:0372 стали троє родичів Грабук Анатолій Іванович,  Сакура Віктор Васильович та Грибук Андрій Анатолійович. І знову кожна ділянка площею по 2 гектари.

Зауважимо, що нещодавно Держгеокадастр відзвітувався міністру АПК Роману Лещенку про те, що указ Президента "Про передачу землі громадам"  виконано на відмінно, та земля тепер належить громаді. Проте, як бачимо, керівництво волинських земельників і далі розпоряджається землями громади. 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, земля, світязь
В тему

Останні матеріали