29 Березня 2021
Новини

У ВООЗ встановили ймовірну причину появи COVID-19

У ВООЗ встановили ймовірну причину появи COVID-19

Спільне дослідження ВООЗ та Китаю щодо походження COVID-19 говорить, що передача вірусу від кажанів людині через іншу тварину є найбільш вірогідним сценарієм, і що витік вірусу з лабораторії є "надзвичайно малоймовірним".

Про це говорять результати досліджень китайських учених і експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), передає Associated Press

Всього було названо чотири версії виникнення коронавірусної хвороби. Основною вважається передача вірусу кажанів до людини через проміжну тварину. Як приклад учені навели: ящери, кішки або норки. Пряму передачу інфекції від кажанів до людини було виключено.

Вчені зазначили, що найближчий родич вірусу, що викликає COVID-19, був виявлений у кажанів, які переносять коронавірус. Однак в звіті говориться, що "еволюційна відстань між цими вірусами кажанів і SARS-CoV-2 оцінюється в кілька десятиліть, що вказує на відсутню ланку".

Також поширення через харчові продукти "холодового ланцюгу" фахівці назвали можливим, але малоймовірним.

AP пише, що одержало звіт від дипломата з Женеви, Швейцарія є країною-членом ВООЗ. Джерело побажало залишитися не названим. Також наголошується, що документ являє собою чорновий варіант і до кінцевого опублікування може бути змінений.

Крім того, агентство відзначає, що публікація звіту неодноразово відкладалася, що викликає деякі сумніви в тому, чи не намагався Китай змінити звіт, щоб зняти з себе провину за пандемію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, китай
В тему

Останні матеріали