27 Березня 2021
Новини

В Україні прогнозують аномально спекотне літо 2021: що буде з урожаєм

В Україні прогнозують  аномально спекотне літо 2021: що буде з урожаєм

В Україні у 2021 році прогнозують літо з дуже високою температурою. Степи атакуватиме посуха, а ярі культури передчасно дозріватимуть.

Про це повідомляє Національна екологічна рада України.

За прогнозами екологів, 2021-й рік буде ще спекотнішим, ніж попередній. Це призведе до проблеми з урожайністю, пересихання річок, а питання з питною водою будуть загострюватися не лише в нашій країні, а й в усьому світі.

Очікується, що 2021 рік буде значно тепліше попереднього, який побив рекорди за кількістю днів у році з температурою вище 30 градусів. Потепління стрімко відбувається в північних регіонах України. При цьому степ атакує посуха, – кажуть експерти.

Такі зміни клімату можуть спровокувати передчасне дозрівання ярих культур і одночасно знизити їх врожайність. А от умови вегетації для озимої пшениці стануть більш сприятливими. Також озимий ріпак краще буде рости в північних регіонах і гірше в степу. На Північ перемістяться і зони вирощування сої і соняшнику.

Вирощування кукурудзи може стати проблематичним. Також прогнозується поширення різних хвороб рослин, шкідників та активізація бур’янів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, прогноз погоди, погода, екологія
В тему