27 Березня 2021
Новини

На Волині на ставок у заказнику повернулись лебеді

На Волині на ставок у заказнику повернулись лебеді

На Волині, у Луцькому районі, смт Рокині, ставок в орнітологічному заказнику знову наповнився водою.

Про це повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук – пише ІА Волинські новини.

Нагадаємо, проблеми зі ставком в орнітологічному заказнику, що у селищі Рокині Луцького району, розпочалися ще восени 2016 року. Зі слів мешканців селища, невідомі спустили воду, вибрали рибу і залишили ставок напризволяще. Тепер сірим чаплям, лебедям і чорним бусликам, які щороку прилітають, щоб вивести своє потомство, ніде жити.

У жовтні 2020 року в цьому ставку рівень води опустився на 1,5 метра. Воду продовжують спускати зі ставка, щоб виловити рибу.

Звернення місцевих жителів про спуск водойми у заказнику «Рокинівський» зареєстрували до журналу обліку, триває розслідування.

«Два тижні тому до мене зверталися люди щодо вирішення проблеми з рокинівськими ставками, які, фактично, висохли через дії окремих осіб. Туди ми направили наших спеціалістів з відділу екології, а також залучили інших фахівців, які не є працівниками міської ради. Станом на сьогодні ситуацію вдалося виправити – ставки майже повні води», – розповів Ігор Поліщук.

Він зазначив, що великою радістю є те, що на повноводні ставки на території орнітологічного заказника в Рокинях повернулись лебеді, що, на думку міського очільника, «безумовно, є дуже приємно».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, луцька міська рада, водойми, ігор поліщук
В тему